Varză roșie călită cu portocală și mirodenii
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
| • 20 g unt |
| • 1 linguriță ulei de măsline |
| • 1 măr mare, tăiat cuburi |
| • 2 cepe roșii mici, tocate fin |
| • 1 anason stelat |
| • 1 baton de scorțișoară |
| • ½ linguriță condiment allspice (sau cuișoare măcinate, pentru o variantă locală) |
| • 2 linguri zahăr brun |
| • 900 g varză roșie, tocată fin (fără cotor) |
| • 90 ml oțet de mere |
| • coaja rasă de la 1 portocală și suc proaspăt cât să completeze lichidul până la 150 ml |
| • sare și piper după gust |
Descriere
O rețetă tradițională reinterpretată, perfectă pentru mesele de sărbătoare! Varza roșie călită la multicooker devine fragedă, dulce-acrișoară, cu note parfumate de portocală, scorțișoară și anason stelat. Ideală ca garnitură pentru friptură de porc, curcan sau jambon glazurat.
Mod de preparare
- Selectează funcția Sauté și setează timpul la 10 minute.
- Adaugă uleiul și untul în vasul interior și lasă-le să se încingă ușor.
- Pune mărul, ceapa, mirodeniile și zahărul. Călește 3–4 minute, amestecând frecvent, până când ceapa și mărul se înmoaie și devin lucioase.
- Adaugă varza roșie tocată, amestecă bine, apoi toarnă oțetul și sucul de portocală și călește-le.
- Apasă Cancel, pune capacul și setează funcția Pressure Cook pentru 10 minute. Apasă Start.
- După finalizarea programului, lasă presiunea să se elibereze natural 10 minute, apoi eliberează rapid restul presiunii și îndepărtează capacul.
- Amestecă bine varza și servește caldă, ca garnitură lângă friptură sau pe un platou festiv.
Preparat cu
-100lei