Varză roșie călită cu portocală și mirodenii

Varză roșie călită cu portocală și mirodenii
Varză roșie călită cu portocală și mirodenii

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 20 g unt
• 1 linguriță ulei de măsline
• 1 măr mare, tăiat cuburi
• 2 cepe roșii mici, tocate fin
• 1 anason stelat
• 1 baton de scorțișoară
• ½ linguriță condiment allspice (sau cuișoare măcinate, pentru o variantă locală)
• 2 linguri zahăr brun
• 900 g varză roșie, tocată fin (fără cotor)
• 90 ml oțet de mere
• coaja rasă de la 1 portocală și suc proaspăt cât să completeze lichidul până la 150 ml
• sare și piper după gust

Descriere

O rețetă tradițională reinterpretată, perfectă pentru mesele de sărbătoare! Varza roșie călită la multicooker devine fragedă, dulce-acrișoară, cu note parfumate de portocală, scorțișoară și anason stelat. Ideală ca garnitură pentru friptură de porc, curcan sau jambon glazurat.

Mod de preparare

  • Selectează funcția Sauté și setează timpul la 10 minute.
  • Adaugă uleiul și untul în vasul interior și lasă-le să se încingă ușor.
  • Pune mărul, ceapa, mirodeniile și zahărul. Călește 3–4 minute, amestecând frecvent, până când ceapa și mărul se înmoaie și devin lucioase.
  • Adaugă varza roșie tocată, amestecă bine, apoi toarnă oțetul și sucul de portocală și călește-le.
  • Apasă Cancel, pune capacul și setează funcția Pressure Cook pentru 10 minute. Apasă Start.
  • După finalizarea programului, lasă presiunea să se elibereze natural 10 minute, apoi eliberează rapid restul presiunii și îndepărtează capacul.
  • Amestecă bine varza și servește caldă, ca garnitură lângă friptură sau pe un platou festiv.