Paste Bolognese

Paste Bolognese
Paste Bolognese

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

500

Ingrediente

• 140 g bacon, tăiat cubulețe
• 3 linguri unt
• 1 ceapă galbenă, tocată
• 1 morcov, curățat și tocat mărunt
• 1 tijă de țelină apio, tocată mărunt
• 2 căței de usturoi, tocați
• 340 g carne tocată de vită
• 340 g carne tocată de porc
• 1 lingură salvie proaspătă, tocată
• 80 ml vin roșu
• 1 lingură pastă de roșii
• 1 conservă roșii zdrobite
• 3 lingurițe sare (după gust)
• 3 lingurițe piper proaspăt măcinat (după gust)
• 450 g paste uscate (penne / rigatoni / gemelli)
• 240 ml apă
• 1 cană parmezan ras
• Pătrunjel proaspăt, tocat (pentru servire)

Descriere

Paste Bolognese la Instant Pot® Duo 6QT (5,7L) sunt soluția ideală pentru o cină rapidă și gustoasă, gătită într-un singur vas. Sosul Bolognese bogat, preparat din carne de vită și porc, legume aromate și roșii, este gătit sub presiune pentru un gust intens, iar pastele se adaugă direct în sos pentru o textură perfectă. 

Mod de preparare

  •  Selectează funcția Sauté pe Instant Pot. Adaugă baconul și gătește ~5 minute, până devine crocant.
  • Adaugă untul, ceapa, morcovul și țelina. Călește ~5 minute, apoi adaugă usturoiul și mai gătește 1 minut.
  • Adaugă carnea de vită, carnea de porc și salvia. Desfă carnea cu o lingură de lemn și gătește ~5 minute.
  • Stinge cu vinul, amestecă bine, apoi adaugă pasta de roșii, roșiile zdrobite, sarea și piperul. Apasă Cancel.
  • Închide capacul, setează supapa pe Sealing și gătește 8 minute la presiune înaltă. Eliberează rapid presiunea.
  • Deschide capacul, adaugă pastele și apa. Închide din nou capacul și gătește 6 minute la presiune înaltă.
  • Lasă presiunea să se elibereze natural 15 minute, apoi eliberează restul.
  • Amestecă parmezanul, potrivește gustul și servește cu extra brânză și pătrunjel proaspăt.