Ouă fierte tari (metoda 5-5-5)

Ouă fierte tari (metoda 5-5-5)
Ouă fierte tari (metoda 5-5-5)

Porții

12

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

high

Calorii

50

Ingrediente

• 1–12 ouă la temperatura camerei

Descriere

Metoda 5-5-5 este cea mai simplă și sigură modalitate de a obține ouă perfect fierte, care se decojesc ușor și au textura impecabilă. Ideală pentru salate, aperitive, picnicuri sau mesele de Paște.

Mod de preparare

  • Așezați grătarul pentru gătit la abur în vasul interior al aparatului și aranjați ouăle, cu grijă, deasupra acestuia.

  • Turnați 1 cană de apă rece în vasul interior.

  • Puneți capacul și setați programul GĂTIRE SUB PRESIUNE (High Pressure) pentru 5 minute.

  • La final, lăsați presiunea să se elibereze natural timp de 5 minute, apoi eliberați rapid aburul rămas.

  • Scoateți ouăle cu grijă și transferați-le imediat într-un bol cu apă și gheață pentru 5 minute.

  • Uscați ouăle cu prosoape de hârtie. Sunt gata de folosit sau depozitat.