Ouă fierte tari (metoda 5-5-5)
Porții
12
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
50
Ingrediente
| • 1–12 ouă la temperatura camerei |
Descriere
Metoda 5-5-5 este cea mai simplă și sigură modalitate de a obține ouă perfect fierte, care se decojesc ușor și au textura impecabilă. Ideală pentru salate, aperitive, picnicuri sau mesele de Paște.
Mod de preparare
- Așezați grătarul pentru gătit la abur în vasul interior al aparatului și aranjați ouăle, cu grijă, deasupra acestuia.
- Turnați 1 cană de apă rece în vasul interior.
- Puneți capacul și setați programul GĂTIRE SUB PRESIUNE (High Pressure) pentru 5 minute.
- La final, lăsați presiunea să se elibereze natural timp de 5 minute, apoi eliberați rapid aburul rămas.
- Scoateți ouăle cu grijă și transferați-le imediat într-un bol cu apă și gheață pentru 5 minute.
- Uscați ouăle cu prosoape de hârtie. Sunt gata de folosit sau depozitat.
Preparat cu
-100lei