Orez cu legume
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
high
Calorii
300
Ingrediente
| • 300 g orez (preferabil cu bob lung) |
| • 150 g porumb, congelat sau proaspăt |
| • 150 g mazăre, congelată sau proaspătă |
| • 50 g morcovi, tăiați cubulețe mici |
| • 50 g ceapă, tocată mărunt |
| • 1½ linguriță sare sau după gust |
| • 450 g apă |
| • 2–3 linguri unt sau ulei de măsline |
| • un vârf de cuțit de piper negru |
Descriere
Un preparat rapid, orezul cu legume este perfect ca fel principal ușor, garnitură sănătoasă sau mâncare pentru cei mici. Se gătește uniform în Instant Pot, fără să se lipească, iar legumele rămân aromate și pline de culoare.
Mod de preparare
- Selectați programul SAUTÉ și lăsați aparatul să se încălzească.
- Adăugați ultul, după ce s-a încălzit, sotați ceapa și morcovii.
- Când ceapa devine transparentă, adăugați alternativ porumbul și mazărea.
- După câteva minute, adăugați orezul spălat și scurs.
- Amestecați și gătiți încă 2-3 minute. Condimentați cu sare și piper.
- Adăugați apa și amestecați bine, opriți programul.
- Puneți capacul oalei sub presiune. Setați programul GĂTIRE SUB PRESIUNE la putere mare și timpul de gătire la 3 minute.
- Când programul este terminat, lăsați presiunea să se elibereze natural timp de 10 minute , apoi eliberați rapid aburul rămas.
- Deschideți aparatul și amestecați bine orezul cu o furculiță pentru a separa boabele. Este gata de servire.
Preparat cu
-100lei