Tort de Crăciun

Tort de Crăciun
Tort de Crăciun

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 ouă
• 1 iaurt
• 1 linguriță de zahăr
• 2 căni de făină
• 1/2 linguriță ulei de măsline
• 1 linguriță de drojdie pudră
• 1 lămâie , coajă rasă
• Zahăr pudră pentru decor
• 100 g nuci (nuci, migdale, fistic etc.)

Mod de preparare

  •  Într-un bol, bateți iaurtul, zahărul și ambele ouă.


  • Adăugați făina, drojdia, coaja de lămâie și uleiul, apoi bateți până se omogenizează bine.


  • Transferați amestecul finit într-o tavă rotundă de copt.


  •  Selectați programul COACERE, setați temperatura la 200˚C și timpul de gătire la 25 de minute, apoi apăsați Start.


  • Când aparatul emite semnalul Adăugați alimente, puneți vasul în coș.


  • Lăsați prăjitura să se coacă timp de 15 minute, apoi faceți o tăietură în formă de cruce deasupra, ca să nu se umfle și să se coacă bine pe interior.


  •  Selectați din nou programul COACERE și setați timpul de gătire la 30 de minute și temperatura la 205°C.


  •  Când programul este terminat, scoateți prăjitura și lăsați-o să se răcească.


  •  Presărați cu zahăr pudră. Poftă bună! 

Preparat cu

-50lei

Instant Pot

Airfryer Vortex Compact, 5L Instant Pot

Fereastră ClearCook
Filtru OdourErase

• Livrare din 15.01.2026
PRP: 649,99lei
599,99lei